Bekijk de gallery

Een duurzame tweedaagse bruiloft in zwart en goud

Anneke en Mario trouwden op 29 februari 2024, exact 20 jaar na hun eerste ontmoeting.

De nacht van hun eerste ontmoeting was het ijzig koud (-10°). Anneke maakte, op weg naar het feestje waar ze elkaar zouden leren kennen, een flinke uitglijder op het ijs met haar brommer. Omdat een mouw van haar jas na afloop van het feestje nog steeds bevroren was, vertrok Anneke in de vroege uurtjes naar huis met een van Mario’s armwarmers. Die mouw werd het eeuwige heen en weer excuus om opnieuw af te spreken. Uiteindelijk werd deze nooit teruggegeven en ieder bewaarde er een van in diens kast.

De mouw, die zo belangrijk was bij hun eerste ontmoeting, werd symbool voor het belang dat zij hechten aan duurzaam hergebruik. Het sprak dan ook voor zich dat hun bruiloft dit zou uitdragen. Zo vonden ze in Madame Tirette een waardige bondgenoot om niet alleen hun trouwkleding volledig te upcyclen, maar ook de betreffende mouw onderdeel te maken van hun outfits. Omdat ze voor hun openingsdans hadden gekozen voor het nummer “Pink & Blue”, besloten ze de kleuren van hun outfits hierop aan te passen. Anneke zegt zelf over dit proces, “Het was een heerlijk parcours, waarbij niet alleen bruid en bruidegom schitterden in kleding uit gordijnen, tafellakens en oude kleren van elkaar maar ook de 4 bruidskinderen met tweedehandsmateriaal, eigen stijl en ideeën en Mathildes vakkundige handen tot unieke outfits kwamen.” Als bruidskinderen fungeerden hun eigen kinderen Lex en Mira, en petekinderen Nora en Janne.

Al redelijk snel in hun relatie verwelkomden ze hun eerste kindje, maar het duurde uiteindelijk 20 jaar voordat ze trouwden. Ze droomden hier al heel lang van, vooral op deze voor hen zo speciale datum, maar enkele jaren geleden kreeg Anneke een zwaar ongeluk, waaraan ze licht hersenletsel heeft overgehouden. Ook wilden ze rekening houden met andere mentale uitdagingen in hun directe omgeving. Een traditionele bruiloft met vol programma op één dag zagen ze daarom niet zitten.

Het wettelijk huwelijk vond daarom plaats op 29 februari en het feest op 1 maart. Een traditioneel programma met diner, receptie en alles wat daarbij komt kijken, past niet bij ze. In plaats daarvan huurden ze een discotheek af. Tot in de vroege uurtjes werd er gedanst op muziek door verschillende dj’s en voor de gasten gold dresscode Black & Gold. Op het feest boden ze hun gasten een free golden upgrade aan: een goedgevulde hoek voorzien met zorgvuldig uit kringloopwinkels bijeengesprokkelde gouden accessoires. Ook was al het eten vegan.

Oh ja, en ze lieten ook nog es toffe trouwtattoos zetten op de dag zelf!

Al met al twee dagen waar de liefde en het plezier vanaf spatten. Dat zien we bij Lobsters for Life graag!

Anneke deelde enthousiast filmpjes met ons van hun openingsdans en een flashmob door hun gasten. Geniet verder van hun speciale bruiloft in de gallery.

Locatie ceremonie: Hoeve Dieseghem, Mortsel

Locatie feest: Café Local, Antwerpen
Fotograaf: Jelle Jansegers
Haar & make-up Anneke, Lex en Mira: Carolien Wardenier
Schoenen Anneke: La Pintura Vegan retro boots bij boeties.nl
Schoenen Mario: Nike
Schoenen Mira: Koi Footwear
Schoenen Lex: gouden Dr Martens via Vinted
Muziek: FEEST
Drukwerk: printdeal.be
Catering & gebak: zoete en zoute tapasschotels van plantbeest by Tartelies, Berchem
Coverfoto: Dries Luyten

Meer nieuws + blogs