Bekijk de gallery

Eerste hulp bij Dresscodes: Laat je stijlvolle zelf stralen!

Heb je ooit een uitnodiging ontvangen voor een feest en begon je meteen te piekeren over wat je moest dragen? Of werd er een dresscode vermeld, maar had je geen idee wat je daarmee aan moest? Geen zorgen, we’ve got you covered!

Dresscodes kunnen soms verwarrend zijn, maar ze zijn er om te helpen de juiste sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat iedereen er fantastisch uitziet. In dit blog laten we je kennismaken met enkele veelvoorkomende dresscodes en geven tips om je stijlvolle zelf te laten stralen!

Casual Chic: Just be you, maar dan netjes
Als je een uitnodiging ontvangt met de dresscode “casual chic”, denk dan aan een combinatie van casual en elegant. Dit betekent dat je comfortabele kleding kunt dragen, maar dan wel op een stijlvolle manier. Denk bijvoorbeeld aan een mooie blouse of een nette trui gecombineerd met een chique broek of rok. Maar een lekker zittend broekpak kan hier ook prima bij. Voor een meer masculiene look zit je met een goed passende spijkerbroek (zonder slijtplekken!) of pantalon met een nette blouse altijd goed. Maak je outfit af met accessoires zoals een stijlvolle tas en een paar mooie schoenen.

Cocktail: Party & Glamour
Een uitnodiging met de dresscode “cocktail” vraagt om een feestelijke en glamoureuze look. Dit is het moment om uit te pakken met een elegante cocktailjurk. Kies voor een jurk die net boven of net onder de knie valt, en combineer het met mooie hakken en opvallende sieraden. Ook hoofd- en haaraccessoires passen hier zeker bij. Maar je kunt ook gaan voor een goed gesneden pak, gecombineerd met een stijlvol overhemd en een bijpassende stropdas. Een paar nette schoenen maken de look compleet.

Black Tie: Jouw red carpet moment
Black Tie-evenementen zijn de perfecte gelegenheid om je meest chique en formele kleding uit de kast te halen. Dat betekent dat je kunt schitteren in een lange avondjurk – kort is hierbij not done. Kies voor stoffen zoals zijde, satijn of chiffon en voeg wat glamour toe met glinsterende sieraden en een stijlvolle clutch. Het dragen van een smoking past ook helemaal binnen dit thema. Compleet met een vlinderdas, een gesteven overhemd en glanzende schoenen.

Themed: Wees creatief en pak uit!
Soms zul je een uitnodiging ontvangen met een thema voor het feest, zoals jaren ’80, beachparty of black and white. Dit is je kans om uit te pakken met je outfit! Laat je inspireren door het thema en zoek naar kledingstukken en accessoires die ermee resoneren. Durf kleurrijke outfits te dragen, combineer patronen en maak gebruik van opvallende accessoires. Themed feesten zijn een geweldige gelegenheid om je persoonlijkheid te laten zien en plezier te hebben met je kledingkeuzes.

Dresscodes zijn richtlijnen, maar je eigen stijl en persoonlijkheid moeten altijd naar voren komen. Onthoud altijd dat het belangrijk is om je comfortabel te voelen in wat je draagt. Ben je een kleurrijk type, dan mag je dit in alle dresscodes naar voren laten komen, tenzij de dresscode vraagt om een exacte kleurencombinatie. Ook als je normaliter houdt van een eigenwijze keuze, dan mag je best je outfit dragen met een knipoog. Zoals bijvoorbeeld gave sneakers onder je smoking. Als je je goed voelt in je outfit, zul je stralen op het feest, ongeacht de dresscode!

Dus, de volgende keer dat je een uitnodiging met een dresscode ontvangt, laat je dan niet overweldigen. Gebruik deze gids als inspiratie en geef er je eigen draai aan. Met de juiste outfit ben je er helemaal klaar voor om te schitteren op het feest!

Foto’s:
Brides.com 
Harpers Bazar
The Bigger Blog 
Dapper Q
The Knot 

Meer nieuws + blogs