Bekijk de gallery

Jullie gastenlijst: De VIP’s voor jullie awesome bruiloft!

Bij het plannen van jullie geweldige bruiloft is er één belangrijke beslissing waar jullie je tanden in moeten zetten: de gastenlijst. Het kan een uitdagende taak zijn, omdat je wilt dat de mensen die je uitnodigt deel uitmaken van jullie speciale dag en bijdragen aan een geweldige sfeer.

Maar maak jullie geen zorgen, wij zijn hier om jullie door dit avontuur te loodsen. Dus laten we die gastenlijst eens onder handen nemen!

Bloed is dikker dan water

Begin met het uitnodigen van jullie directe familieleden, zoals ouders, broers, zussen en grootouders (mochten zij nog leven, lucky you!). Zij zijn de VIP’s die je zeker wilt uitnodigen voor jullie grote dag. Deze mensen staan het dichtst bij jullie en hebben waarschijnlijk een speciale plek in jullie hart.

BFF’s en soulmates

Jullie beste vrienden, soulmates en partners-in-crime verdienen natuurlijk een ereplaats op jullie gastenlijst. Diegenen die jullie door dik en dun hebben gesteund, degenen met wie jullie avonturen hebben beleefd die je niet eens kunt delen op Instagram – zij verdienen een plekje naast jullie bij de ceremonie en op de dansvloer.

Kieskeurig zijn is toegestaan

Overweeg om alleen de verre familieleden (voor het gemak laat ik ooms, tantes, neven en nichten hier ook onder vallen) uit te nodigen met wie jullie een sterke band hebben of die jullie regelmatig zien. Het is begrijpelijk dat het budget en de ruimte beperkt zijn, dus maak weloverwogen keuzes. Die verre achterneef die je alleen ziet op begrafenissen zal echt niet beledigd zijn als hij geen uitnodiging krijgt.

Collega’s, ja of nee?

Denk na over welke collega’s en zakenrelaties een significante rol in jullie leven spelen. Als jullie een hechte band hebben of deze mensen een belangrijke rol hebben gespeeld in jullie carrière, is het gepast om hen uit te nodigen. Het is hierbij overigens algemeen geaccepteerd dat hun partner niet per se uitgenodigd is, dus vermeld dit duidelijk op de uitnodiging.

Tip: nodig je niet je hele team uit, maar slechts enkele collega’s, overhandig de uitnodiging dan niet op kantoor en bespreek dit ook niet in de team-app. Hoewel je andere collega’s zullen begrijpen dat je niet iedereen kunt uitnodigen, is het erg onbeschoft om ze dit in te wrijven. Je wilt het wel nog gezellig houden bij de koffieautomaat, toch?

Kinderfeestje of adults only?

Onthoud: het draait om jullie visie en comfort. Als je een familiefeest wilt, inclusief schattige bruidsmeisjes en stoere bruidsjonkers, go for it! Zorg wel voor kinderentertainment om hun energie in goede banen te leiden.

Als je liever een adults only feest wilt, waar jullie vrienden even kunnen ontsnappen aan hun eigen schattige koters, dan is dat zeker mogelijk. Geen kleverige handjes aan je kleren, geen zorgen om rondrennende druktemakers en geen stress over kinderentertainment. Jullie kunnen je volledig richten op het vieren van jullie liefde met een gerust hart.

Wat jullie ook kiezen, zorg dat je dit duidelijk communiceert op de uitnodiging. Zo komen jullie gasten niet voor vervelende verrassingen te staan en kunnen ze waar nodig op tijd een oppas of hotel regelen.

Het is jullie feestje!

Gastenlijsten kunnen een doolhof zijn, maar het is jullie bruiloft! Jullie bepalen wie er op die lijst staat. Laat je niet gek maken door de verwachtingen van anderen. Kies de mensen die jullie leven verrijken en op wie je kunt bouwen. Het draait allemaal om de liefde en degenen die jullie speciale dag nog specialer maken. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit, en creëer een intieme en betekenisvolle dag.

Het plannen van een bruiloft kan overweldigend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Of het nu gaat om de gastenlijst, de locatie, de decoraties of de tijdsplanning, een professionele weddingplanner (tip: Jojo’s Weddings & Events!) is er om jullie te begeleiden en jullie stressvrij te laten genieten van de voorbereidingen en de grote dag zelf. Samen creëren we een bruiloft die jullie persoonlijkheid weerspiegelt en een onvergetelijke ervaring wordt voor jullie en jullie gasten.

Stressvrij plannen, geweldige herinneringen maken en dansen alsof niemand kijkt – dat is waar jullie bruiloft om draait. Maak van je bruiloft een feest om nooit te vergeten en laat Jolanda je daarbij helpen. Neem vandaag nog contact met haar op en begin met het plannen van jullie droombruiloft!

Coverfoto: Immo Wegmann

Foto’s in gallery: Beleef Jullie Bruiloft, Brittani Burns, Amy Kate, Oliver Pan.

Meer nieuws + blogs