Bekijk de gallery

De Fluoroze trouwjurk van Anniek – Een gastblog van Lobster Madame Tirette

Stel je voor: je loopt naar het altaar, niet in het traditionele wit, maar in een trouwjurk die volledig uniek is, een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en stijl. Klinkt spannend, toch? In deze gastblog duikt Lobster Madame Tirette in het creatieve proces achter het ontwerpen van een custom gekleurde trouwjurk. Van het kiezen van de perfecte tint tot het doorbreken van conventies – lees mee en ontdek hoe jouw droomjurk werkelijkheid kan worden, in elke kleur die je maar wilt!

Zo kwam Anniek hier terecht

Op 1 juli 2024 trouwden Anniek en Ziortza en ik mocht Annieks jurk maken!

Het verhaal van de jurk begon in de zomer van 2023, een dik jaar voor hun grote dag… Toen Anniek me een berichtje stuurde…

Haar “wife to be” Ziortza, had de jurk van haar dromen al gevonden! Een pracht van een baljurk, wijnrood, met veel tulle en glitters.
Nu was Anniek aan de beurt om een outfit uit te kiezen! Ook zij hoopte een droomjurk te vinden, net als Zior! Maar voorlopig wilde het niet zo vlotten…

Volgens professioneel advies in de bruidsboetiek had Anniek qua kleurenpallet weinig keuze. Om goed met Zior’s wijnrode jurk te matchen zou Anniek best kiezen voor een traditionele bruidsjurk: ivoorkleurig. Anniek wilde het best proberen, maar ze voelde ze zich zich niet zichzelf in deze jurken… Om het met haar woorden te zeggen. Ze voelde zich “awkward”.

Daarnaast stond Anniek op de wachtlijst voor een Gastric Bypass waardoor ze in het komende jaar een behoorlijk gewichtsverlies verwachtte. Maar het was niet te voorspellen wanneer Anniek precies zou opgeroepen worden, en ook niet tot hoeveel gewichtsverlies dit precies zou leiden.
Wat Anniek nodig had, was een naaister die voor haar een jurk kon ontwerpen die wel paste bij haar persoonlijkheid, en die flexibel was om een dramatisch gewichtsverlies bij te benen tijdens het maakproces.

Google suggereerde: MADAME TIRETTE 😉

En… PLING! Daar kwam een berichtje binnen van Anniek!
Enkele weken weken later stonden ze voor de deur!

 

What the… FUCHSIA?!

Een vrolijk duo! Allebei met felgekleurde kleding en haren… Vol enthousiasme en grapjes zaten ze. Heerlijke verschijningen, zoals je van deze foto kan afleiden!

Aan het begin van een gesprek probeer ik uit te vissen wat voor type bruid ik voor me heb. Wat ze zelf mooi vindt, waar ze warm van wordt…  met welke kleuren ze zichzelf associeert… Dat laatste was voor Anniek heel duidelijk. Haar kleur was zonder twijfel de kleur FUCHSIA! Niet toevallig ook de kleur van haar haren op dat exacte moment!

Een fuchsia jurk dan? Vroeg ik voorzichtig…

Waarop Anniek een beetje teleurgesteld reageerde: “Ja dat is dus het jammere dat dan niet meer kan. Want rood en fuchsia… dat vloekt… zeggen ze…”

 

Tegendraadse naaister met een steekje los

Twee dingen die je moet weten als je in zee gaat met een tegendraadse naaister met een steekje los…

1. Als “iedereen” zegt dat iets niet kan of niet mag, dan krijg ik vreselijk veel zin om het uit te proberen.
2. Ik kick op kleuren, en vooral op kleurencombi’s die een beetje wringen.

Fuchsia met rood bijvoorbeeld. Sommigen noemen het vloeken. Ik noem het kicken!

Grote ogen en open monden… toen ik mijn visie verduidelijkte… Ze waren niet alleen mee met mijn verhaal. Ze waren door het dolle heen! Toen wist ik dat het goed zat!

Een ontwerp dat écht past
Het hoogste doel is voor mij dat de outfit ECHT past. Daarmee bedoel ik niet alleen letterlijk dat het zit als gegoten, maar ook dat je je echt jezelf voelt. Als de allerbeste versie van jezelf!

Een favoriet kledingstuk van jou kan voor mij werken als inspiratiebron of zelfs als uitgangspunt. In dit geval was het niet Anniek, maar Zior die meteen bij de woorden “lievelingskleding” op de proppen kwam met… “dat ene roze bikinitopding!” De telefoon boven gehaald en kwamen er een heleboel foto’s tevoorschijn: Anniek op Pinkpop in die éne bikinitop , Anniek op carnaval in diezelfde top… Anniek op vakantie in de top…

Zie je hoe het idee van deze roze bikinitop in het ontwerp van haar trouwjurk verwerkt zit?

 

Stoffen kiezen en de eerste pas
Enkele maanden later kwam Anniek weer op bezoek. Ze had haar bikinitop meegebracht en we maakten samen een tripje naar de stoffenwinkel om de hoek. Anniek was helemaal excited over een fluoroze lycra. Precies dezelfde stof als die van haar lievelings-top. Alleen nog feller van kleur. Echt FLUO! En het was precies DAT wat ze er zo geweldig aan vond.

Op het eerste zicht niet het soort stof dat je in een bruidsjurk verwacht…

Maar daarom juist wilde ik het proberen 😉 en in combinatie met kant en tule zag ik hier zeker potentieel! We kochten ook nog een lichte kleur kant die we erbij vonden matchen.

Na de eerste pas besloten we dit extra laagje kant weg te halen en het te houden op pure fluo.

Op deze foto had ik het grootste deel van de lichtroze kant net weggeknipt. We besloten toen in plaats daarvan meer fuchsia tule bij te voegen en op zoek te gaan naar een fuchsia garnering voor op de onderkant van de rok.

 

Flexibel rugdetail
Intussen was Anniek opgeroepen, en had ze de operatie voor een Gastric Bypass ondergaan. Hierdoor was ze inmiddels meer dan 20 kilo afgevallen na haar eerste pas. En ze zou nog blijven afvallen…
Om de jurk qua maat flexibel te maken, verwerkte ik een korsetsluiting in de achterkant van de jurk
Op deze foto van de voorlaatste pas is de jurk bijna af.

 

Klaar!
Een goeie week voor hun trouwdag kwam Anniek haar jurk ophalen. Zo zag ze eruit op haar laatste pas. En een weekje later stuurden ze me deze prachtige foto door. (credits foto: Pure Emotions)

Veel geluk samen Anniek en Ziortza! Ik mis onze passessies nu al!

Wil jij ook een unieke outfit voor je bruiloft, gemaakt door deze gezellige Vlaamse? Ontmoet haar op 13 oktober in de Hall of Fame in Tilburg. Tickets koop je hier!

Meer nieuws + blogs

Lobsters in de media

Lobsters in de media

Lobsters for Life wordt ook door de media opgepikt! Dit vinden wij natuurlijk erg tof, daarom delen wij dit hier. Brabants Dagblad Ticket to Tilburg In de buurt - Tilburg [gallery...

Lees meer
Samen tachtig: themafeest in Mardi Gras stijl

Samen tachtig: themafeest in Mardi Gras stijl

OG Lobster Jolanda en haar beste vriendin zijn enkele weken na elkaar jarig. Dit jaar werden ze allebei 40. De perfecte gelegenheid voor een feestje! Dit werd een Samen 80 themafeest in mardi gras stijl.

In dit blog vertelt ze jullie er alles over!

Lees meer
Lobsters in de media

Lobsters in de media

Lobsters for Life wordt ook door de media opgepikt! Dit vinden wij natuurlijk erg tof, daarom delen wij dit hier. Brabants Dagblad Ticket to Tilburg In de buurt - Tilburg [gallery...

Lees meer
Lobsters in de media

Lobsters in de media

Lobsters for Life wordt ook door de media opgepikt! Dit vinden wij natuurlijk erg tof, daarom delen wij dit hier. Brabants Dagblad Ticket to Tilburg In de buurt - Tilburg [gallery...

Lees meer