Bekijk de gallery

Gezellig (gender)neutraal: tips voor inclusieve taal op jullie speciale dag

  1. Begin bij jezelf! Vinden jullie “bruid en bruidegom” wel erg ouderwets of beperkend? Kies dan voor iets neutralers als “geliefden” of “partners”. Vinden jullie dat wat te braaf? Kies dan voor een term die beter bij jullie past. Denk bijvoorbeeld aan “partners in crime/love”, “lovebugs” of “love birds”. Door op deze manier naar jullie zelf te verwijzen, voelen zowel heteroseksuele als LGBTQ+ koppels zich ook direct welkom.
  2. Begroet je gasten: In plaats van “dames en heren,” kun je beginnen met een warme begroeting als “beste vrienden en familie” of gewoon “lieve gasten/genodigden.” Het voegt een persoonlijk tintje toe en maakt iedereen deel van de viering. Wil je gelijk een feestelijke toon zetten, gebruik dan bijvoorbeeld “awesome aanwezigen” of “welkom feestbeesten”.
  3. Deel de liefde: Vraag personen die speeches of toasts zullen geven specifieke verwijzingen naar geslacht te vermijden. Laat hen de focus leggen op het delen van liefdevolle herinneringen en wensen voor de toekomst. Een ceremoniemeester die de toast vooraf doorleest kan hierbij ondersteunen.

Coverfoto: Beleef Je Portret

Foto’s in gallery: Beleef Je Portret, Jostijn Ligtvoet Fotografie, The Sugarcoated Company, Paul Rous Fotografie

Meer nieuws + blogs

Kan ik een weddingplanner wel betalen?

Kan ik een weddingplanner wel betalen?

In Nederland lijkt er nog steeds een taboe te rusten op het inhuren van een professional voor zaken waarvan men vindt dat je het best zelf moet kunnen. Het plannen van een bruiloft wordt hier ook onder geschaard.

In dit blog bespreken we een aantal redenen waarom ook jullie een weddingplanner kunnen inhuren!

Lees meer