Bekijk de gallery

Love Like a Rainbow – een styled shoot van Lobsters for Life

Als Lobsters for Life staan wij voor trouwen op jullie manier, zonder concessies aan heersende trends en achterhaalde tradities. Ook willen wij uitdragen dat iedereen prachtig is en zich goed kan voelen en fijn kan bewegen in een trouwsetting. Dit ongeacht leeftijd, geslacht/gender, geaardheid, lichaamsbouw etc.

Bij deze styled shoot hebben wij standhouders van onze aankomende weddingfair ingezet. Een prachtige gelegenheid om samen te werken en aanstaande bruidsparen te inspireren.

De shoot is inclusief met nadruk op LHBTI+ en body positivity. Kleurrijk en inclusief trouwen kan en mag zeker, ook in braaf, traditioneel en hetero-normatief Nederland. Juist ook.

Sfeer en kleurenpalet

We lieten ons inspireren door de felle kleuren van de regenboog en zomerbloemen. Deze combinatie is vrolijk en zomers, maar kan het hele jaar door toegepast worden, vooral ook vanwege de viltbloemen. In dit geval zorgde het voor opvallende kleuraccenten in een klassieke, romantische tuin. We combineerden de felle kleuren met meer klassieke styling elementen voor een mooie balans.

Onze modellen

Jazz & Valerie zijn een heerlijk queer non-binair stel dat ons de kans gaf te spelen met gendernormen en -verwachtingen. Ze volgen Lobsters for Life vol enthousiasme en vertegenwoordigen een belangrijk deel van onze doelgroep.

Bij Charlotte & Gregory met hun bloedjes van kinderen mochten we ons heerlijk uitleven in een meer vintage look met moderne details en rijke kleuren.

Jolanda’s schattige mopshond Kenzie en Robin’s lieve duck tolling retriever x kooiker Teddy mochten uiteraard niet ontbreken. Voor veel stellen zijn hun huisdieren namelijk net zozeer onderdeel van het gezin. Zij mogen dan ook graag bij hun bruiloft betrokken worden! Als ware fotomodellen poseerden ze braaf met de andere modellen en lieten zich van hun beste kant zien.

Kleurrijk vintage

Voor beide stellen hadden we een ceremonie setting in een reeds aanwezige halfronde nis achterin de tuin. We plaatsten witte meubels en een geometrische backdrop, die we aankleedden met een neonbord en viltbloemen. In de heg werden kleurige lampionnen gehangen. Jolanda gebruikte een deel van de viltbloemen in een apart bloemstuk in een grote vaas. Viltbloemist Daphne heeft mooi werk geleverd om alle bloemen voor de shoot te maken.

 

Voor Charlotte en Gregory creëerden we een vintage look vol kleur. Zo droeg Gregory een op maat gemaakt pak van Urban Bozz met limited edition patroon. De Vyldre verstrekte een bijpassende pet. Charlotte schitterde in een groene japon bezaaid met pailletten en kraaltjes, beschikbaar gesteld door Ankii. Hieronder droeg zij snoezige pumps van Party-shoes en ze werd bekroond met een bijpassende tiara van Rosaluna. Hun schattige kindjes droegen kleertjes van Koetie Baby & Kids.

 

Bij zo’n tof pak hoort natuurlijk ook een gave strik. Deze werd geleverd door Wool & Water. Niet alleen maakte zij een vlinderdas voor Gregory, passend bij zijn pak, maar ze maakte ook matchende mini strikjes voor Charlotte en de kinderen. Vanuit haar label Wool & Whiskers werden ook beide honden voorzien van bijpassende strikjes.

 

In plaats van een traditionele corsage, vroegen we Daphne een borstzakcorsage te maken. Uiteraard werden hiervoor dezelfde bloemen gebruikt als in het boeket. Het mooie van viltbloemen is niet alleen dat je ze eindeloos kunt bewaren, maar je kunt ook bloemen met elkaar combineren die normaal gesproken niet tegelijk in bloei zijn.

 

Naast de groene jurk droeg Charlotte ook een droom van een rode strapless baljurk, ook van Ankii, met daaronder rode glitterpumps van Party-shoes. De bloemenkroon van Rosaluna maakte de look af. Ze straalde hiermee de glamour van Old Hollywood uit.

 

Kinderhoekje

Om de kinderen te vermaken, richtten we een speciaal kinderhoekje in met een tipitent en andere meubels en accessoires van InStyle Styling. Hier kunnen de kinderen – en eventueel kleine huisdieren – zich vermaken terwijl ze genieten van lekkere ranja uit de limonadetap. Een kleurrijk lampsnoertje zorgt voor sfeerverlichting in de schemering.

 

Marien Kuipers stelde haar kinderdoeboek beschikbaar. Hiermee kunnen kinderen zich op speelse wijze voorbereiden op de grote dag en deze ook bewuster beleven. Een prachtig cadeau wanneer een aanstaand bruidspaar jonge kinderen heeft.

 

Unicorn vibes

Voor deze look voegden we een Pride vlag toe aan de backdrop. Ook plaatsten we vaasjes met gerbera’s in regenboogkleuren in een lade van het buikkastje. Hierdoor kreeg dit gelijk een andere uitstraling. Zo kun je in de details het verschil maken, terwijl de basis bestaat uit toegankelijke, neutrale elementen.

 

Jasmin van Silvermoon Threads maakte speciaal voor deze shoot twee unieke outfits. De outfits vullen elkaar aan, maar kunnen ook los van elkaar gedragen worden. Waar de jurk voor Valerie een droom van tule en glitter is, is de outfit voor Jazz meer understated, maar zeker niet minder glamorous! Let ook op de stof van het lijfje van de jurk, die terugkomt in de knopen en de riem van Jazz.

 

Ook dit stel droeg schoenen van Party-shoes, een fascinator van De Vyldre en een kroon van Rosaluna. Valerie droeg een Pride strik-kettinkje, gematcht door Teddy, Jazz kreeg een speld met non-binaire strik, waarvan Kenzie een hondenversie droeg.

 

Sweet table

De sweet table was een echte kleur- en smaakexplosie. Robin van Lobster’s Pastries leefde zich helemaal uit met een gevarieerde en kleurrijke sweet table, speciaal met eetbare bloemen. En ja, ook kreeftenkoekjes. Naast dat er tijdens de shoot van geproefd werd, hebben alle aanwezigen na afloop ook heerlijk gesmikkeld.

 

Achter de schermen

Riels Landhuisje is een privétuin met ruime vijver, landelijk gelegen met eigen parkeergelegenheid. Deze locatie is volledig naar eigen smaak en wens aan te kleden qua styling en catering. De tuin is een blanco palet met onderliggende romantische uitstraling. Ons kleurrijke concept vormde hierbij een mooi contrast.

 

Marieke wist de modellen goed op hun gemak te stellen. Daarnaast gaf ze toegankelijke aanwijzingen en stelde ze vragen om een oprechte reactie en emotie tevoorschijn te toveren. Het resultaat was een ongedwongen sfeer, die mooi uit de verf komt op de beelden.

 

Fleur legde de gehele dag op video vast. Hierbij werkte ze prettig samen met Marieke. Ze bewoog zich als een fly on the wall om de echte momenten mooi vast te leggen. Ook in de nabewerking dacht ze goed mee met het gestelde concept, waardoor de verschillende video’s en reels de beoogde sfeer perfect weergeven.

 

De dames achter InStyle begrepen ons concept goed en hadden geanticipeerd welke meubels en decoratie wij nodig zouden hebben. Ook stonden zij open voor onze inbreng en visie, waardoor we dit konden samenbrengen tot een mooi geheel. De benodigde materialen werden netjes en op tijd geleverd door een vriendelijke chauffeur en in overleg weer opgehaald.

Zoë voorzag de modellen van prachtige make-up en stijlvolle kapsels. Haar ervaren blik zorgde ervoor dat de ideeën vooraf pasten bij de modellen in kwestie, zodat ze er nog mooier uitzagen dan ze al van nature zijn.

Enthousiast geworden door deze styled shoot? Tijdens Lobsters for Life, Not your average weddingfair kun je nog meer inspiratie opdoen en kennismaken met onze toffe standhouders! Kom daarom op 8 oktober 2023 naar de Hall of Fame in Tilburg. Tickets scoor je hier!

Lijst van leveranciers

Concept: Lobsters for Life, Not your average weddingfair

Planning & styling: Jojo’s Weddings & Events

Fotografie: Beleef Je Portret

Videografie: Moonset Media

Locatie: Riels Landhuisje

Verhuur & styling: InStyle Styling

Modellen: Jazz Moss van ’t Veld & Valerie Leusenkamp, Charlotte Wijnstein-Douillet & Gregory Wijnstein, Amélie & Loïc, Kenzie, Ted

Haar & make-up: Zoë de Zeeuw

Kleding: Silvermoon Threads, Urban Bozz, Ankii, Koetie Baby & Kids

Schoenen: Party-shoes

Strikjes: Wool & Water

Bloemen: Viltbloemist

Sweet table: Lobster’s Pastries

Bloemenkronen: Rosaluna

Hoeden & head pieces: De Vyldre

Kinderdoeboek: Marien Kuipers

Meer nieuws + blogs