Bekijk de gallery

Trouwen in een Schots thema

Wanneer je helemaal idolaat bent van een bepaalde cultuur en hun gebruiken, waarom zou je dat dan niet terug laten komen in jullie trouwdag?
Bijvoorbeeld wanneer je fan bent van Schotland en de rijke tradities die daarbij horen.

Wanneer je echt fan bent van een land als Schotland, loont het de moeite om uit te zoeken welke Schotse ruit jouw familienaam mag vertegenwoordigen. Want elke soort ruit en kleurstelling staat voor een familie.

Zo kan je een passende Schotse kilt laten maken om te dragen tijdens je grote dag. Je maakt dit plaatje helemaal af om je aanstaande in een bijpassende Tartan te laten dragen. Dat is een soort stola in dezelfde ruit als de kilt.

Tijdens de ceremonie kan je de Schotse gebruiken laten terugkomen. Om de liefde te bezegelen drinkt het paar een slokjes Whisky uit een zilveren drinkschaal, een zogeheten Quaich. Je zou dit kunnen aanvullen met een Keltische handfasting.

En wat is een huwelijk in een Schots thema zonder een echte doedelzakspeler. Dit is een superleuk idee om je gasten mee te entertainen of wellicht cadeau te krijgen van je gasten als verrassingsact.

Bruidspaar: Willemijn & Antoin
Trouwlocatie: Oud Stadhuis in Steenbergen
Trouwjurk: Ankii My Vintage Boudoir
Fotografie: Beleef jullie Bruiloft

 

Meer nieuws + blogs