Bekijk de gallery

Een intieme Halloween bruiloft: Rick en Linda

Een Halloween bruiloft vraagt om een duister kleurenpalet en pagane elementen. Linda en Rick brachten dit perfect samen in een romantische kasteelruïne in Noord-Limburg.

Locatie en algemene sfeer

Linda en Rick wisten al snel dat ze graag wilden trouwen in een karakteristiek kasteel in de regio waar Linda is opgegroeid. De keuze viel hierbij op Landgoed Bleijenbeek. De ruïne en mooie directe omgeving spraken enorm aan.

Voor hun diner kozen zij Hotel De Kroon in Gennep, waar een aparte ruimte beschikbaar is voor privé gezelschappen. Bijkomend voordeel was dat deze ruimte beschikt over een prachtige open haard en middeleeuws aandoende decoratie, zodat dit ook bij de verdere sfeer van deze Halloween bruiloft paste.

Ze hadden enorm geluk met het weer. De voorafgaande week was erg nat en druilerig, en later die week werd een fikse storm voorspeld. Op de dag zelf was het echter droog en zonnig, met een strakblauwe lucht. Pas aan het einde van de trouwreportage en tijdens het diner begon het te regenen. Beter kon haast niet.

De look

Linda wilde absoluut niet in het wit trouwen, maar Rick vond zwart een ongelukskleur. Het werd uiteindelijk een prachtig donkergroen. Rick wilde ook geen standaard pak en slaagde bij een kleermaker voor een jas in Oosterse stijl in dezelfde kleur.

Hun getuigen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers kregen het verzoek wijnrood te dragen, om hierin eenheid te creëren. Het verdere kleurenpalet bestond uit paars en zwart met accenten in wit en mosterdgeel. Deze kleuren kwamen ook terug in de bloemen. Deze diepe, herfstige kleuren passen perfect bij een Halloween bruiloft!

Nadat ze daadwerkelijk getrouwd waren trok Linda een zwart leren jasje aan dat ze had laten beschilderen met bloemen en haar nieuwe achternaam. Stoer, aangenaam bij frisser weer, en een mooi aandenken aan deze dag dat ze nog vele jaren zal dragen.

Persoonlijke details

Linda wilde graag een cirkel der elementen bij de ceremonie. Hierbij staan op de vier windrichtingen zaken die de elementen lucht, aarde, water en vuur symboliseren. Voor het element aarde hadden ze grond verzameld van plekken die voor hen belangrijk waren. Aan het begin van de ceremonie sloten ze de cirkel door de kaars voor het element vuur samen aan te steken.

Linda’s bonusvader is helaas overleden. Voor hem werd een stoel vrij gehouden met hierop zijn motorjas, een naamkaartje en een led-kaars. Zo was hij er in gedachten toch bij.

Ook vonden ze het belangrijk dat hun lieve hond bij de ceremonie en trouwreportage aanwezig kon zijn. Daar zijn wij uiteraard alleen maar voor!

Professioneel ceremoniemeester

Al redelijk snel in het planningsproces besloten Linda en Rick dat ze graag een professioneel ceremoniemeester wilden. Ze wilden namelijk hun gasten niet met deze taak belasten. Op een trouwbeurs bij hen in de buurt spraken ze een weddingplanner hierover, maar zij gaf aan te twijfelen of ze een goede match was. Deze weddingplanner is ook aangesloten bij BOW en tipte Jolanda, omdat ze wist dat zij houdt van atypische bruiloften en zich goed in deze bruidsparen kan inleven. Een Halloween bruiloft past dan ook perfect!

Linda is erg georganiseerd en samen met Rick lukte het prima om de belangrijke zaken voor hun bruiloft te regelen. Waar ze vastliepen, dacht Jolanda met ze mee. Zo bracht ze hen in contact met een kunstenaar die Rick’s familiewapen opnieuw vormgaf voor de grote dag. Ook herinnerde ze hen aan kleinere zaken die hen nog niet te binnen waren geschoten.

Naast de led-kaarsen en -waxinelichtjes, hadden ze ook enkele glazen pompoenen met lampjes voor langs het gangpad bij de ceremonie. Deze nam Jolanda mee naar het restaurant, om dit detail terug te laten komen op tafel bij het diner. Zo werd de Halloween bruiloft in de details doorgevoerd, zonder in clichés te verzanden.

Linda en Rick wilden graag een bepaald lied laten afspelen tijdens het aansnijden van de taart. De taart stond klaar, personeel stond in de aanslag om sterretjes aan te steken, Melissa stond met haar camera klaar, maar de muziek liet even op zich wachten. Jolanda wist het moment op te vullen met een leuk weetje over de traditie van het aansnijden en elkaar voeren van de bruidstaart.

Leuke momenten

Linda en Rick sliepen de nacht ervoor bij Linda’s moeder. Rick ging zich in de ochtend bij Linda’s broer klaarmaken en was ruim op tijd bij Landgoed Bleijenbeek, waar Jolanda, babs Thom en enkele vrienden al aanwezig waren. Linda’s moeder had hem belegde broodjes meegegeven, zodat ze niet zouden verhongeren tot aan de koffie na de ceremonie. Zo lief!

Bij de ceremonie wilden Linda en Rick veel led-kaarsen en -waxinelichtjes. Voor de grotere kaarsen ontbraken echter de batterijen. Gelukkig kon de babs nog even langs een supermarkt gestuurd worden hiervoor.

Rick’s neefje was nog geen jaar oud, maar een voorbeeldige baby. Wat instemmend gebrabbel gaf een luchtige noot tijdens de ceremonie en met een grote lach stond ie vrolijk op de foto. Je had er bijna geen kind aan!

De dag verliep zo soepel, mede dankzij de gasten, die goed luisterden en meewerkten, dat ze tijdens de foto’s met gasten al snel een half uur voor liepen op de planning. De gasten waren daardoor een half uur eerder bij De Kroon dan gepland, maar de medewerkers daar gingen hier heel flexibel mee om. De trouwreportage verliep ook voorspoedig, waardoor ze uiteindelijk 45 minuten eerder aan tafel gingen! Hierdoor konden ze wel op hun gemak tafelen en van de avond genieten.

Betrokken leveranciers

Fotograaf: Capribee Family
Ceremoniemeester: Jojo’s Weddings & Events
Ceremonie: Landgoed Bleijenbeek
Diner: Hotel De Kroon
Babs: Thom de Vries
Taart & bedankjes: Chocolade Cacaofabriek
Bloemen: Magaela
Beschilderd jasje: BYGEK
Make-up: Kim Laanbroek
Haarstyling: Ezra Hairstyling

Meer nieuws + blogs