Blue Flamingo

“Een diepgewortelde liefde voor muziek vormt de basis van alles wat ik doe. Naast dj en gepassioneerd platenverzamelaar ben ik ook zanger en gitarist. Dankzij mijn muzikale veelzijdigheid kan ik niet alleen iedere gelegenheid passend invullen, maar ben ik ook in staat om in mijn eentje een heel gevarieerd programma neer te zetten”.

Ziya Ertekin alias Blue Flamingo

Op mijn twintigste werd ik per toeval professioneel muzikant toen de eigenaar van een Italiaans restaurant waar ik toen werkte ontdekte dat ik kon zingen. Al snel werd ik gevraagd voor andere gelegenheden en voordat ik het wist trad ik door het hele land op met mijn gitaar.

Om zoveel mogelijk muziek te kunnen beluisteren begon ik platen te verzamelen. Elpees en singletjes werden door de komst van de CD massaal gedumpt. Ik bouwde een bijzondere platencollectie op en begon mijn dj-carrière op Theaterfestival De Boulevard in Den Bosch.

In 2008 bracht Excelsior Recordings de eerste van drie 78-toeren verzamelalbums uit die ik tot op heden voor dit label heb gemaakt. N.a.v. deze releases draaide ik onder mijn dj-pseudoniem ‘Blue Flamingo’ op festivals in binnen- en buitenland, zoals North Sea Jazz, Lowlands, Oerol, Roskilde (DK), Fesival d’Ile de France (FR) en het Salzburger Jazz Festival (AU).

Naast alle particulieren die mij steeds weer weten te vinden voor hun feesten, diners en borrels, mag ik enkele van de grootste multinationals, banken, theaters, musea, ministeries en overheidsinstanties tot mijn klanten rekenen.

Blue Flamingo

Adres: Rotterdam
Telefoonnummer: 0629354990

Bezoek de website >