Bekijk de gallery

Drie Tips Om Jullie Intieme Bruiloft Memorabel Te Maken

Tijdens de Covid-19 pandemie konden bruiloften niet of slechts heel beperkt doorgaan. Veel stellen kozen ervoor om hun bruiloft uit te stellen. Andere besloten in kleine kring te trouwen. Zo vertelde Nicole dat zij en haar man gewoon graag getrouwd wilden zijn, vooral na twee keer uitstellen. Hun uiteindelijke bruiloft in select gezelschap voelde uiteindelijk zelfs veel meer eigen dan de grootse bruiloft die ze aanvankelijk gepland hadden. Ook onze eigen Marieke en man Max gooiden hun plannen om voor een intieme bruiloft in eigen tuin.

 

Deze noodzaak voor intieme bruiloften heeft zich vertaald naar een trend die nog zeker wel enkele jaren zal aanhouden. Maar denk niet dat een kleine, intieme bruiloft ook direct zoveel makkelijker zal zijn! Je zult bijvoorbeeld heel strak moeten zijn op jullie gastenlijst (dit is voor de een makkelijker dan voor de ander). En hoewel jullie misschien geen groot dansfeest geven, willen jullie de dag natuurlijk wel memorabel maken voor alle aanwezigen.

 

Hoe je dat doet? We geven jullie in dit blog een aantal handvaten!

 

Kies voor een toffe ervaring

Met een kleinere gastenlijst kunnen jullie je budget anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan die ene toffe band, of ander gaaf entertainment (live painter? vuurspuwer?). Ook kunnen jullie uitpakken met een meer luxe menu – neem jullie gasten mee op een culinaire reis! Of wat dachten jullie van een persoonlijk cocktailmenu?

 

Ook qua locatie kunnen jullie andere keuzes maken met een kleiner gezelschap. Zo kozen Yvonne en Jacques voor een rondvaart over de Maas bij Maastricht in een ouderwetse rondvaartboot. Perfect voor hun intieme bruiloft met 26 gasten en een ware beleving voor de aanwezige kinderen!

 

Rick en Linda wilden daarentegen uitpakken met een wat luxer diner. Met hun gastenlijst van 29 personen was dit goed in hun budget in te passen.

 

Investeer in een fantastische fotograaf

Dit is een tip die we jullie sowieso willen meegeven. Ja, het is prima als je zwager een beetje leuk kiekjes kan schieten, maar een bruiloft vastleggen is toch heel iets anders. Dit zijn foto’s waar jullie de rest van jullie leven samen naar terug zullen kijken. Waarschijnlijk zul je er een (of meer) inlijsten en op een prominente plek in huis ophangen. (Groot)ouders en andere dierbaren zullen om een afdruk vragen. Je snapt wel waar ik heen ga.

 

De meeste trouwfotografen bieden een fotoalbum aan, waarmee jullie de dag kunnen blijven herbeleven. Ook kunnen jullie met een dergelijk album vrienden en bekenden, die niet op de dag zelf aanwezig konden zijn, laten meegenieten.

 

En dat gaat toch beter met professionele foto’s.

 

Verwerk unieke en persoonlijke details in de hele dag

Natuurlijk zullen jullie dit sowieso doen. Jullie bruiloft moet jullie stijl weerspiegelen! Maar bij een intieme bruiloft kun je dit verder doorvoeren – zoals we al zeiden kunnen jullie je budget anders verdelen en besteden.

 

Dit begint al bij het drukwerk: save the date en uitnodiging, maar ook een eventueel welkomstbord, de menukaart, tafelnummers en/of naamkaartjes, programma en bedankkaartjes.

 

Onze tip: zoek een ontwerper uit die jullie visie begrijpt en een gedetailleerde trouwstijl voor jullie ontwerpt. Hieraan kun je namelijk de gehele dag ophangen.

 

Hebben jullie specifieke hobbies of een bepaalde muzieksmaak? Willen jullie verwijzen naar jullie geliefde huisdieren of een toffe reis die jullie samen hebben gemaakt? Door dit soort details in het drukwerk, de aankleding en de bedankjes terug te laten komen, wordt jullie dag nog persoonlijker. Jullie gasten zullen zich extra speciaal voelen dit met jullie te mogen delen!

 

Extra tips

  • Misschien willen jullie bepaalde mensen, die om wat voor reden dan ook niet aanwezig kunnen zijn, toch laten meekijken met een deel van de dag. Bijvoorbeeld de ceremonie. Je kunt dan kiezen voor een virtuele verbinding. Het enige dat hiervoor nodig is, is een laptop of tablet met een degelijke webcam en een wifi-verbinding.
  • Om jullie dag later terug te kunnen kijken, is een videograaf een steeds vaker geboekte leverancier. Er zijn ook videografen die samenwerken met fotografen, zodat ze elkaar aanvullen.
  • Omdat jullie je budget anders kunnen verdelen met een intieme bruiloft, is het zeker geen gek idee om te investeren in gaaf trouwvervoer! Want zeg nou zelf: hoe vaak krijg je die kans?

Coverfoto: Fábio Alves

Foto’s in gallery: Beleef Jullie Bruiloft, Paul Rous, Foxglove & Black, Blue Jay Photography, Jakob Owens, Oytun Babür Özen

Meer nieuws + blogs