Bekijk de gallery

Lobster Wedding: Trouwen in eigen tuin

Als je ten huwelijk wordt gevraagd dan is dat zo’n bijzonder moment. De liefde van je leven die de rest van jullie leven voor altijd bij jou wil zijn. Dan wil je natuurlijk ook dat jullie trouwdag goed geregeld is en helemaal past bij wie jullie zijn.

Ik (Marieke) werd in 2018 ten huwelijk gevraagd door mijn liefde van mijn leven en omdat we onze trouwdag graag goed wilden doen met doordachte keuzes en, niet geheel onbelangrijk, we daarvoor moesten sparen, besloten we te trouwen in de zomer van 2020. Maar toen kwam tante Corrie om de hoek kijken en besloten we om heel het feest met een jaar uit te stellen…

Ons ceremonieel huwelijk werd verplaatst naar 2021. Om kosten te besparen van een officiële Babs op locatie waren we in het voorjaar van 2020 al voor de wet getrouwd. Gewoon op maandagochtend met alleen onze getuigen en ouders.

We zouden gaan trouwen net over de grens in België, maar daar waren de C-regels in de zomer van 2021 nog bijna net zo streng, al dan niet strenger dan een jaar daarvoor. Gedoe met staan in bubbels, verplaatsen met mondkapjes, niet mogen dansen. Daar was niks feestelijks en vrij aan en daar hadden we het niet een jaar voor verzet. Dus besloten we circa 5 weken van tevoren het hele feest om te gooien naar een kleinere ceremonie bij mijn ouders in de tuin.

Gelukkig ken ik als trouwfotograaf veel leveranciers in mijn netwerk en met de schouders eronder hadden we al een hele hoop moois geregeld. We dachten na over de grootste kostenpost, dat was voor ons de catering. Want we wilden nog steeds dat iedereen ten overvloede lekker zou kunnen smikkelen. De catering kwam van Bij wijze van Spijzen op locatie en bespaarde op de bar. We huurden een barsetting van De Groene Driehoek en via via wilde een ervaren horeca dame die avond voor ons achter de bar staan.

Onze styling regelden we via In Style styling en voor het wisselvallige weer die week, hadden we een optie op een spantent via Himmeltak. Waar we uiteindelijk dankbaar gebruik van hebben gemaakt inclusief twee heaters. Onze ceremonie werd geleid door een goede kennis met ervaring in presenteren en verhalen vertellen.

Mijn goede vriendin en moeder hebben de verdere aankleding verzorgd met bloemen van een pluktuin in de buurt en Magnolia bloemen. Om het feest compleet te maken regelde Max via collega’s silent dicso koptelefoons. We vroegen aan al onze gasten om ons een top 3 te sturen van hun favoriete party muziek en zo was de meest eclectische playlist voor een feest geboren.

Ondanks dat Tante Corrie voor een tweede keer op een rij ervoor zorgde dat we de boel moesten omgooien, was het een dag om nooit te vergeten. Ik denk juist omdat er minder gasten waren. Er was minder gedoe, geregel en geschakel tussen dag- en avondgasten dan de oorspronkelijke setting. Wat voor mij als sensitief en introvert persoon eigenlijk perfect was. Gewoon de hele dag met dezelfde club mensen, waar iedereen een beetje meehielp. Zo ontstond er een heel fijn gevoel van saamhorigheid en hebben we met zijn allen tot in de late uurtjes staan dansen op onze blote voeten in het gras.

Styling & Decoratie: In Style Styling
Fotografie: Ruud Cleassen
Spantent: Himmeltak
Bar & benodigdheden: De Groene Driehoek
Catering: Bij wijze van Spijzen 
Bloemen: Magnolia Bloemen
Trouwvervoer: Trouwbus Tilburg 
Trouwjurk: Laura Dolls Vintage wedding dresses
Trouwschoenen Marieke: Memery Shoes
Trouwpak: Suit Supply Tilburg

 

 

 

Meer nieuws + blogs